قاعدگی و پریود فقط مختص انسان ها نیست، بلکه پستانداران دیگر نیز پریود می شوند. این دوره در پستاندارن را با عنوان دوره فحلی تعریف می کنند. تفاوت هایی با عادت ماهیانه در انسان ها دارد. حیوانات ماده تنها در موقع معینی که دوره فحلی تخمک گذاری می کنند. در همین دوره هم جفت گیری می کنند و باردار می شوند. در این دوره غالبا دستگاه تناسلی خارجی و رحم آنان متورم و پرخون می شود و گاه خونریزی می کند. بوی مخصوصی از آنان ساطع می گردد که نرها را به خود جلب می نماید.
دوره فحلی یا دوره پذیرش پس از بلوغ آغاز می شود، مدت زمانی است که در آن پستاندار ماده آماده باروری است و به دنبال شریکی برای زادآوری می گردد. هر چند در میان تمام جانداران از جمله انسان، همیشه دوره ای از عدم باروری وجود دارد، اما در میان ما انسان ها امکان آمیزش جنسی بدون وقفه ای وجود دارد که ارتباطی با تخمک گذاری ندارد. بنابراین اصطلاح فحلی برای انسان ها و برخی میمون ها کاربردی ندارد. در این گونه ها واژه قاعدگی و چرخه قاعدگی به کار می رود.
طول چرخه ی فحلی و زمان تخمک گذاری در پستانداران و گونه های مختلف متفاوت است. جنس ماده بعضی از حیوانات چون سگ و گربه به طور منظم فحل می شود. جانور ماده در این حالت تخمک تولید می كند كه اگر این تخمک بارور نشود بهصورت خون قاعدگی از بدن دفع خواهد شد. اما بعضی جانوران مانند خرگوش فقط زمانی ممکن است فحل شوند که در مجاورت جنس نر قرار بگیرند.
همچنین در خرگوش ها اگر تخمک بارور نشود، رحم خرگوش تخمک تولید شده را دوباره جذب می كند. پریودی خرگوش هیچ گاه اتفاق نمی افتد هرچند كه در زمان تخمک گذاری خواص جانور پریود شده را از خود نشان می دهند. جانوران در دورهای که فحل می شوند به نوعی دچار گرمی جنسی می شوند و رفتارهای خاصی از خود بروز می دهند.
حیوانات در دوران فحلی یا زمان باروری به طور معمول رفتارهای خاصی را از خود نشان میدهند. در واقع حیوان ماده با رفتارهای خود در دوره فحل به حیوان نر میفهماند که زمان جفت گیری و تولید مثل آنها فرا رسیده است. رفتارهای خاص برخی حیوانات در این دوره به شرح است:
واتس ـآپ ما